Antonio Carraro Tora-serie

Antonio Carraro introduceert de nieuwe Tora-serie. Deze serie bevat een upgrade van de bestaande SN, TC en TN tractoren en nieuwe SRX en TRX modellen. Alle modellen uit de Tora-serie zullen leverbaar zijn in twee uitvoeringen: de 5800 en de 6800.

De 5800 modellen krijgen een Yanmar stage V dieselmotor van 37,9 kw / 51,5 pk en een koppel van 175 Nm / 1690 tpm. (Bij de oude motor was dit: 36,3 kw / 49,4 pk en een koppel van 139 Nm / 1.800 tpm). Dankzij het hogere koppel zal deze in de praktijk een stuk sterker aanvoelen.

De 6800 is een totaal nieuwe serie en heeft een Yanmar stage V dieselmotor van 48,5 kw/66 pk en een koppel van 216nm/1.690 tpm. Na het stoppen van de 6400 modellen is dit een welkome aanvulling. Hij vult het gat tussen de 5800 en 7800 mooi op.

SRX en TRX

De afgelopen jaren is er steeds meer vraag gekomen naar kleinere omkeerbare tractoren met knikbesturing. Met de introductie van de nieuwe SRX 5800 en SRX 6800 geeft Antonio Carraro daar een passend antwoord op.

Behalve een lichtere motor is ook het eigen gewicht aanzienlijk minder dan zijn grotere broers (SRX 7800, 9900 en 10900). De nieuwe SRX beschikt over een 16+16 versnellingsbak en een groot hefvermogen van 2100 kg.

Naast deze knikgestuurde SRX met omkeersysteem introduceert Antonio Carraro ook de compacte TRX, een vergelijkbare trekker met fuseebesturing en omkeersysteem.


Antonio Carraro SRX TRX TORA
Antonio Carraro SN TN TC TORA

SN, TN en TC

De SN, TN en TC waren al leverbaar in de 5800 uitvoering, maar daar komt nu de 6800 bij. Een andere upgrade is de cabine. Zowel de SN als de TN kunnen nu optioneel geleverd worden met cabine.

Met een buitenbreedte van 98 cm behoort de SN tot de smalste Antonio Carraro tractoren. Deze smalle, maar stabiele trekker is geschikt voor werkzaamheden in zeer krappe ruimtes, tussen rijen en gewassen. De knikbesturing maakt de trekker extra wendbaar.

Wie liever een fuseegestuurde trekker heeft, kan kiezen uit de Antonio Carraro TN en TC. Net als de SN heeft ook de TN vier wielen van gelijke grootte. 


Pluspunten en overzicht van de Tora-serie

Antonio Carraro knikbesturing

Overzicht Tora-serie

KNIK: Knikbesturing
FUSEE: Fuseebesturing
RGS™: Omkeersysteem
Beschikbaar als 5800 en 6800

Antonio Carraro ACTIO-chassis

Uniek ACTIO-chassis

Het gepatenteerde ACTIO-chassis zorgt voor stabiliteit en constante grip op alle wielen. De voor- en achteras volgen afzonderlijk van elkaar het terrein en kunnen vijftien graden kantelen.

RGS omkeersysteem Antonio Carraro

RGS-omkeersysteem

De SRX en TRX zijn voorzien van het RGS-omkeersysteem. Met dit systeem is de rijrichting in enkele seconden volledig om te keren en heeft u perfect zicht op uw werkzaamheden.

Antonio Carraro knikbesturing

Fusee- of knikbesturing

Dankzij de korte wielbasis en de kleine draaicirkel zijn de TRX, TN en TC met voorwielbesturing al erg wendbaar. Om nog wendbaarder te zijn, kunt u ook kiezen uit de knikgestuurde SRX en SN.

Cabine Antonio Carraro

Comfortabele cabine

Optioneel kunnen de meeste tractoren uitgerust worden met een comfortabele cabine. Deze cabine biedt een maximaal comfort en veiligheid. 

Antonio Carraro smalspoor trekker

Smalspoor

De Tora-serie bestaat uit compacte tractoren. Extra smal zijn de knikgestuurde tractoren. Zo is de SN al leverbaar met een buitenbreedte vanaf 98 cm.