< terug naar nieuws

Ladurner: niet alleen mechanische onkruidbestrijding

Wist u dat u met de Ladurner rijenfrees meer kunt dan alleen op een mechanische manier onkruid bestrijden? De machine mengt ook compost, vaste mest en bladresten in de grond. Verder wordt de bodem belucht en in het voorjaar helpt de Ladurner om de mineralisatie op gang te brengen. De machine verdeelt de aarde weer gelijkmatig in de bomenrij.

Ontwikkeling en uitvoeringen van Ladurner rijenfrees

De Ladurner rijenfrees is samen met fruittelers ontwikkeld. De machines is leverbaar in een enkel- of dubbelzijdige uitvoering voor front- of achteraanbouw. Daarnaast zijn de dubbelzijdige modellen ook beschikbaar in extra smalle uitvoeringen. Er is een ook Ladurner waarbij de rijenfrees zich naast de trekker bevindt. Deze machine is geschikt voor achteraanbouw.


Ladurner rijenfrees

Ladurner rijenfrees

Werking van de Ladurner rijenfrees

Met de Ladurner rijenfrees kunt u de bodem tussen de bomen biologisch bewerken. De bomenrij kan zeer vlak en met een gelijkmatige diepte bewerkt worden, omdat de machine van 0 tot 10 cm diep instelbaar is. Het gras en het onkruid worden met de wortels eruit gerukt en licht de grond ingewerkt. Door de langzaam werkende messen wordt de natuurlijke verkruimelstructuur van de bodem en de aanmaak van voedingsstoffen bevorderd. De achterste rotor zorgt ervoor dat de aarde weer gelijkmatig in de bomenrij verdeeld wordt en het dus niet tot een grondverplaatsing komt. Daardoor is de machine ook geschikt voor werken op hellingen. Ook bij nieuw geplante bomenrijen en in droge, harde en steenachtige grond werken de machines van Ladurner goed. De rijenfrees heeft een hoge capaciteit bij een rijsnelheid van 4 km/uur.