< terug naar nieuws


SEPPI M. SUPERSOIL 2SPEED POWERSHIFT

Met de Supersoil 2SPEED POWERSHIFT introduceert Seppi M. een vernieuwde versie van de veel geprezen Supersoil. Deze bodemfrees is geschikt voor het bewerken van de bodem tot 30 cm diep en het verkleinen van stenen en hout met een maximale diameter van 50 cm.

Met de nieuwe Supersoil vervalt de noodzaak om met meerdere machines naar de werklocatie te reizen. Waar traditioneel gezien twee of meer machines op dezelfde werkplek nodig zijn, kan nu één machine gebruikt worden voor meerdere taken. Dankzij de 2SPEED POWERSHIFT-technologie kan de Supersoil naast het gebruik als bodemfrees ook ingezet worden als volledig operationele bosklepel, geschikt voor werkzaamheden boven de grond. In de snellere tweede versnelling van de rotor is de machine in staat om grote stronken, struiken en elk soort vegetatie efficiënt te versnipperen. Landvoorbereiding wordt nog eenvoudiger, met een perfect resultaat.

Dankzij het 2SPEED POWERSHIFT-systeem kan de bestuurder de snelheid van de Supersoil wijzigen zonder de snelheid van de aftakas op de tractor te veranderen en zonder de cabine van de tractor te verlaten. Dit is mogelijk dankzij een gepatenteerde centrale versnellingsbak met een speciale hydraulisch geactiveerde slipkoppeling.

In slechts een oogwenk kan de bestuurder de snelheid wijzigen door te drukken op een knop van het touchscreen. Het resultaat is dat de bestuurder onmiddellijk kan reageren op wisselende veldomstandigheden. Hierdoor werkt de machine altijd in de beste configuratie, wat het resultaat verbetert, het verbruik vermindert en de werksnelheid verhoogt. Voor de hoogste efficiëntie kunt u kiezen uit drie V-LOCK beitelsystemen.