< terug naar nieuws

Tweede generatie Seppi M. Maxiforst

 

Volledig nieuwe versie van krachtigste bosklepel

 

Met de tweede generatie Maxiforst introduceert Seppi een volledig nieuwe versie van zijn krachtigste bosklepel. De machine is ontworpen voor tractoren van 300 tot 500 pk en geschikt voor het wegfrezen van hout tot Ø 60 cm. Door de geprezen freeskwaliteit, betrouwbaarheid en bedieningsgemak te combineren met de nieuwste technologische oplossingen, tilt Seppi de nieuwe Maxiforst naar een geheel nieuw niveau.

 

Maximale slijtvastheid en nieuw aandrijving 

 

Bij het ontwerp van de nieuwe Maxiforst heeft Seppi de nadruk gelegd op maximale slijtvastheid, kwaliteit, hoge werksnelheid, veiligheid en optimale bescherming van de aandrijving, van zowel de tractor als de machine. Zo beschikt de machine over een volledig nieuwe aandrijving , waarbij de tandwielkast voorzien is van het ADAM-systeem. Dit systeem zorgt voor een ideale hoek en uitlijning van de aftakas en tandwielkast,  wat de veiligheid, betrouwbaarheid en levensduur vergroot.

Dankzij de hoogwaardige staalconstructie en de verwisselbare Hardox slijtplaten in de machine, is de Maxiforst zeer slijtvast. Ook de glijsloffen zijn nu voorzien van verwisselbare slijtplaten, wat vervanging of reparatie van de glijslof voorkomt. 

Geoptimaliseerde ventilatie en nieuw startsysteem

 

De Maxiforst is voorzien van nieuwe geoptimaliseerde ventilatie. In combinatie met het geïntegreerde koelsysteem beschermt dit de machine tegen oververhitting, waardoor maximale smering en afdichting van de componenten wordt gegarandeerd. Met behulp van het optionele ISOBUS-systeem kan de temperatuur direct vanaf de tractor gemonitord worden.

Ook kan de Seppi Maxiforst optioneel voorzien worden van een nieuw startsysteem met M-TURBO vloeistofkoppelingen, wat zorgt voor een soepele start van de rotor, vergrote betrouwbaarheid en een betere bescherming van de tractor PTO.

 

Rotor met gepatenteerde V-LOCK beitelhouders

 

De freessnelheid en kwaliteit wordt gegarandeerd door de rotor met gepatenteerde V-LOCK beitelhouders. De voordelen hiervan zijn onder andere: minder rotorslijtage, betere balans en de mogelijkheid om beitels snel en eenvoudig te wisselen. De slijtvaste heavy-duty beitels zorgen in combinatie met vijf rijen van geharde contramessen voor een fijner en uniform resultaat.