Hissink Machinery

Professionele stobbenfrezen

Het Deense FSI produceert professionele stobbenfrezen van hoge kwaliteit. Ze voldoen aan de huidige vraag naar een betrouwbare en langdurige oplossing om boomstronken snel, zuinig en milieuvriendelijk te verwijderen. De stronkenfrezen zijn gebruiksvriendelijk en worden gekenmerkt door hun goede prestaties.

Dankzij het robuuste ontwerp van de beitels en beitelhouders hebben ze een lange levensduur. De beitel kan drie keer gedraaid worden, waardoor deze extra lang meegaat. Dankzij zijn positie op het freeswiel heeft elke FSI een optimale freescapaciteit. Elke FSI stronkenfrees wordt standaard geleverd met gereedschap voor het monteren van de beitels en beitelhouders.FSI stobbenfrezen

Stobbenfrees specialist

Sinds de oprichting in 2002 heeft FSI zich gespecialiseerd in de productie en ontwikkeling van stobbenfrezen. In de tussentijd hebben ze een uitgebreide kennis en expertise opgebouwd over de mechanische uitdagingen die gepaard gaan met het frezen van stobben. Tegenwoordig zijn de stobbenfrezen van FSI niet alleen in heel Europa terug te vinden, maar ook in Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland.


Zelfaangedreven stobbenfrees

FSI heeft een breed aanbod zelfaangedreven stobbenfrezen met eigen benzine- of dieselmotor van 14 t/m 74 pk, op twee of vier wielen. Afhankelijk van het model komt de machine standaard met afneembare dubbelluchtset. Een draaiplateau, draaibaar bedieningspaneel of radiografische bediening zorgt voor optimaal bedieningsgemak bij elke stobbenfrees.

Ondanks het vermogen en grote freesbereik zijn de stronkenfrezen compact gebleven, waardoor ze door smalle ruimtes kunnen rijden. Zo is het smalste model slechts 68 cm breed.

FSI zelfaangedreven stobbenfrezen


FSI stobbenfrees op rupsen

Stobbenfrees op rupsen

Om werkzaamheden uit te voeren op moeilijk begaanbaar terrein heeft FSI stobbenfrezen op rupsonderstel ontwikkeld. De B38, D30, D60 en D74 hebben een benzine- of dieselmotor van 25 tot 74 pk. Het rupsonderstel is hydraulisch uitschuifbaar en beschikt over twee rijsnelheden.


Hydraulische stobbenfrees voor kraan

FSI heeft hydraulische stobbenfrezen voor graafmachines van 2 tot 20 ton, met een continu benodigde oliestroom van 30 tot 200 l/min. Bij deze stobbenfrezen wordt de graafmachine gebruikt voor het zwenken en de op- / neerwaartse beweging.

Het gewicht van de hydraulische stronkenfrezen varieert van 70 tot 520 kg en ze kunnen naar wens in verschillende freesrichtingen gemonteerd worden.

FSI hydraulische stobbenfrees


FSI hydraulische stobbenfrezen

Hydraulische stobbenfrees voor shovel of werktuigdrager

FSI produceert hydraulische stobbenfrezen voor shovels en werktuigen van 15 tot 65 pk, met een oliestroom van 30 tot 110 l/min. De stobbenfrezen hebben een directe aandrijving en een geïntegreerde zwenkbeweging.

De zwenkbeweging wordt aangestuurd door twee hydraulische cilinders. Voor de bediening van het zwenken kunt u kiezen uit modellen met een bedieningskast met schakelaar of stobbenfrezen met hydraulische bediening.


Aftakas aangedreven stronkenfrees voor tractor

Bij de PTO stobbenfrezen van FSI wordt het freeswiel aangedreven door de aftakas van de tractor. De op-/ neerwaartse bewegingen en het zwenken worden hydraulisch aangestuurd. FSI heeft drie krachtige modellen, geschikt voor tractoren van 25-120 pk.

FSI trekker stobbenfrezen