Hissink Machinery

02 februari 2024

Antonio Carraro Mach 4, multifunctionele rupstrekker

Sinds zijn debuut is de Mach 4 altijd met ontzag en verwondering ontvangen door degenen die hem aan het werk hebben gezien. Vanaf het begin bleek het een unieke en buitengewone rupstrekker te zijn, die in staat is om onder de natste omstandigheden te werken en op steile hellingen te klimmen. Zelfs na zware regenval werken gebruikers in natuurbeheer, bosbouw, aannemerij, groenvoorziening, fruitteelt en wijngaarden effectief door met de Mach 4.

Antonio Carraro Mach 4 rupstrekker


Rups trekker met lage bodemdruk

In 2007 ontwikkeld voor wijngaarden

Toen de Mach 4 in 2007 ontwikkeld werd, waren een zeer lage bodemdruk, juiste werksnelheid, wendbaarheid en veiligheid de basis van het ontwerp. Dit zijn precies de eigenschappen die belangrijk zijn in wijngaarden, waar de grootste uitdagingen samenkomen. De heuvels en bergen van Italië en Europa zijn vaak bezaaid met wijngaarden, de een nog spectaculairder dan de ander, maar vaak geldt: hoe mooier de wijngaard, hoe moeilijker het kan zijn om eraan te werken. Juist deze wijngaarden bleken de perfecte omstandigheden te bieden voor het ontwikkelen van een multifunctionele rupstrekker.


Niet alleen voor wijngaarden

Naarmate de Mach 4 bekender werd zag men al snel meer mogelijkheden voor deze unieke rupstrekker met knikbesturing en omkeersysteem. Zo wordt de Mach 4 tegenwoordig wereldwijd gebruikt voor uiteenlopende werkzaamheden met onder andere klepelmaaiers, bosklepels, frezen boomgaardspuiten, rijenfrezen, snoeimachines, maaiarmen en schoonmaakborstels voor zonnepanelen.

Antonio Carraro Mach 4 met bosklepel


Antonio Carraro Mach 4 Tony

Variabele aandrijving

In 2022 werd door ons een nieuw Mach 4-model in Nederland geïntroduceerd. Naast de handgeschakelde uitvoering werd de eerste Mach 4 Tony met variabele aandrijving getoond op De Groene Sector Vakbeurs. Hiermee combineert Antonio Carraro topprestaties met gebruikersgemak.