Hissink Machinery

15 augustus 2023

Nieuwe Seppi bosklepel voor kleinere tractoren

Met de Microforst pto introduceert Seppi M. een krachtige bosklepel voor tractoren van 30 tot 60 pk, geschikt voor het verwerken van gras, vegetatie en houtopslag tot Ø 13 cm. Daarmee voegt Seppi M. een zesde model toe aan de serie aftakas aangedreven bosklepels.

De Microforst is Seppi’s nieuwste bosklepel, welke voorzien is van een  sterke en slijtvaste constructie van Hardox-staal. Mede dankzij een gewicht van nog geen 600 kg is de bosklepel ook geschikt voor werkzaamheden op hellingen en de ideale bosklepel voor tractoren met een gewicht van minder dan 2 ton.

Standaard is de Seppi Microforst voorzien van de CUT CONTROL-rotor met vaste MINI DUO beitels. Deze combinatie levert hoge prestaties met een lange levensduur en een minimaal en eenvoudig onderhoud. Hetzelfde type beitels worden door Seppi ook gebruikt in de grootste en krachtigste bosklepels.

Door de hydraulische klep te openen wordt moeiteloos een grote capaciteit behaald, waarbij de nieuwe begrenzer op de rotor het te verwerken materiaal reguleert. Hierdoor kunt u moeiteloos werken, terwijl voorkomen wordt dat de rotor verstikt raakt. Door de hydraulische klep vervolgens te sluiten, kunt u het gemaaide materiaal zeer fijn vermalen.

Dankzij de geïntegreerde technieken, die ook gebruikt worden voor Seppi’s grootste en krachtigste bosklepels, is deze Microforst ondanks zijn compacte formaat klaar voor grootste klussen, intensief gebruik en professioneel werk.

Seppi M Microforst bosklepel