Hissink Machinery

15 juli 2022

TP introduceert vernieuwde elektrische versnipperaar

Na het succes van de eerste generatie elektrische versnipperaar, introduceert TP de vernieuwde 175 MOBILE E-ZE. Een emissievrije schijvenversnipperaar waarbij de ecologische voetafdruk minimaal is. Met nog meer bedieningsgemak kan men hout tot Ø 175 mm versnipperen, zonder uitstoot.

De vernieuwde TP 175 MOBILE E-ZE is voorzien van een modulair accupakket, welke leverbaar is in een 195, 260 of 325 ampère uitvoering en een arbeidstijd tot 5 uur mogelijk maakt. Naast het nieuwe accupakket is de versnipperaar ook voorzien van de nieuwe TP Pilot+ no-stress bediening. Hiermee wordt overbelasting voorkomen, terwijl de maximale capaciteit verzekerd wordt. Deze maximale capaciteit is afhankelijk van de werkomstandigheden zelf in te stellen. De Eco, Standaard en Boost modus zorgen ervoor dat de versnipperaar zo efficiënt mogelijk gebruikt kan worden. Ook het nieuwe Range Control helpt om de arbeidstijd van een volle accu te verlengen. Wanneer enige tijd geen hout wordt ingevoerd, gaat de versnipperaar terug naar de zuinigere stationaire stand.

Het elektrische TP Easy Control bedieningssysteem vervangt de mechanische bedieningshendel en zorgt voor eenvoudig in- en uitvoeren van het hout. Naast TP Easy Control zorgen ook de brede invoertrechter (920 mm), de krachtige invoerrollen, de in hoogte verstelbare uitwerppijp en efficiënt verwisselbare messen voor extra gebruikersgemak.

Elektrische houtversnipperaar TP