Hissink Machinery

30 september 2022

De vernieuwde TP 215 Mobile

Draaibaar met compacte opbouw

TP introduceert de vernieuwde 215 Mobile houtversnipperaar, waarbij vooral de compacte opbouw en de TP Pilot+ no-stress bediening opvallen. De versnipperaar is leverbaar met enkelas of tandemonderstel en heeft een invoeropening van 216 x 265 mm.

Net als zijn voorganger beschikt de tandemuitvoering over een draaiplateau tussen de versnipperaar en het AL-KO onderstel. Echter zorgt de compleet nieuwe en compacte opbouw ervoor dat de motor amper uitsteekt over de weg, wanneer de machine in gedraaide stand staat. Zo kan op een veilige manier hout ingevoerd worden vanaf de zijkant, terwijl de machine minder ruimte vraagt op de weg.

De 215 Mobile is voorzien van de TP Pilot+ no-stress bediening, welke beschikt over diverse milieu- en gebruiksvriendelijke functies. Zo kan Range Control geactiveerd worden, waarmee het rotortoerental automatisch afneemt zodra enige tijd geen hout ingevoerd wordt. Ook kan voor het verwerken van klein materiaal de stillere Low-Noise modus gebruikt worden. Hierbij draait de machine met een lager rotortoerental, wat brandstof bespaart.

Verder wordt de TP 215 Mobile gekenmerkt door gebruiksvriendelijke eigenschappen als Easy Control en een verstelbare uitwerppijp.