Hissink Machinery

25 januari 2024

Vijf elektrische houtversnipperaars van TP

Als eerste fabrikant introduceerde TP in 2019 een 100% elektrische houtversnipperaar met geïntegreerd accupakket. Inmiddels heeft TP een compleet aanbod elektrisch aangedreven versnipperaars op wiel- of rupsonderstel. Zo is de nieuwe draaibare TP 175 Mobile ZE T alweer het vijfde model versnipperaar, waarbij de ecologische voetafdruk minimaal is.

Elke elektrische houtversnipperaar wordt gekenmerkt door unieke eigenschappen, uitstekende gebruiksvriendelijkheid en hoge kwaliteit.

TP houtversnipperaars worden ontworpen en gefabriceerd in Denemarken, maar zijn wereldwijd terug te vinden. Al 40 jaar worden in de eigen fabriek versnipperaars geproduceerd voor een markt die kwaliteitsproducten nodig heeft, met een lange levensduur.

 Bekijk hieronder alle modellen.

TP elektrische houtversnipperaars

Gebruiksvriendelijk en efficiënte versnipperaars 

Elke elektrische versnipperaar van TP is voorzien van de innovatieve PILOT+ no-stress bediening. Hiermee wordt de maximale capaciteit van de houtversnipperaars benut, terwijl overbelasting voorkomen wordt. De Eco, Standaard en Boost modus zorgen ervoor dat de versnipperaar zo efficiënt mogelijk gebruikt kan worden. Ook Range Control helpt om de arbeidstijd van een volle accu te verlengen. Wanneer enige tijd geen hout wordt ingevoerd, gaat de versnipperaar terug naar de zuinigere stationaire stand.

Verder beschikken de elektrische houtversnipperaars over een verstelbare uitwerppijp, TP Easy Control bedieningsknoppen op de invoertrechter, ruime trechteropening, verwisselbare messen en krachtige invoerwalsen, waarbij de walssnelheid naar wens instelbaar is.


TP 175 Mobile ZE | elektrische houtversnipperaar

Ø 175 mm | Vast model

Met deze 175 Mobile ZE introduceerde TP in 2019 de eerste 100% elektrische houtversnipperaar met geïntegreerd accupakket. Dit model heeft een enkelas onderstel, invoeropening van 175x191 mm en is verkrijgbaar met een modulair accupakket van 195, 260 of 325 Ah naar keuze.


TP 175 Mobile ZE - elektrische houtversnipperaar


TP 175 Mobile ZE T | elektrische houtversnipperaar

Ø 175 mm | Draaibaar model

Met deze draaibare elektrische houtversnipperaar kan op een veilige en gebruiksvriendelijke manier hout ingevoerd worden vanaf de zijkant. Net als de vaste uitvoering heeft dit model een enkelas onderstel, een invoeropening van 175x191 mm en een modulair accupakket van 195, 260 of 325 Ah naar keuze.


TP 175 Mobile ZE T - draaibare elektrische houtversnipperaar


TP 175 Track ZE | elektrische houtversnipperaar

Ø 175 mm | Rupsonderstel

Trotseer elk terrein met deze elektrische houtversnipperaar op rupsen en voer versnipperwerkzaamheden uit waar andere houtversnipperaars lastig kunnen komen.

Dit model beschikt over een 325 Ah accupakket, een in breedte verstelbaar rupsonderstel en is verkrijgbaar met mechanische of radiografische rij-bediening.


TP 175 Track ZE - elektrische houtversnipperaar op rupsen


TP 215 Mobile ZE | elektrische houtversnipperaar

Ø 216 mm | Vast model

De TP 215 Mobile ZE maakt deel uit van de grootste en krachtigste elektrische TP houtversnipperaars. Dit model heeft een enkelas onderstel, invoeropening van 216x265 mm en accupakket van 458 Ah.


TP 215 Mobile ZE - elektrische houtversnipperaar


TP 215 Mobile ZE T | elektrische houtversnipperaar

Ø 216 mm | Draaibaar model

Deze TP 215 Mobile ZE T is een draaibare elektrische houtversnipperaar op tandemonderstel. De compacte opbouw zorgt ervoor dat de machine vrijwel niet uitsteekt over de weg, wanneer deze in gedraaide stand staat. Zo kan op een veilige manier hout ingevoerd worden vanaf de zijkant, terwijl de machine minder ruimte vraagt op de weg. Dit model heeft een invoeropening van 216x265 mm en accupakket van 458 Ah.


TP 215 Mobile ZE T - draaibare elektrische houtversnipperaar